BallyHooley     Irish traditional music

 

"Ballyhooley" is een band die een jaar geleden spontaan is ontstaan vanuit het al jaren zeer aanwezige Ierse-folk-sessie-circuit (veel mensen weten dat niet, maar het bestaat...) in Noordholland.
"Ballyhooley" speelt Ierse en aanpalende muziek: nummers die bekend zijn van Ierse artiesten als de Dubliners, Christy Moore, maar ook traditionele Ierse dansmuziek, en verder alles wat de band zelf leuk vindt: er komt bijvoorbeeld een klezmer-deuntje voorbij, gevolgd door een franse bourrée, dat soort werk.
 
"Ballyhooley" bestaat uit:
- Ed van Dijk: verwarmingsmonteur te Medemblik, en graag geziene gast in het voornoemde circuit. Ed speelt gitaar, zingt, en gaat zich daarnaast geregeld te buiten aan het bespelen van de bodhrán (Ierse trommel).

- Martine Krantz, verdient haar geld in de zorg, komt net als Ed uit Medemblik. Leerde de Ierse muziek kennen via een Iers koor, beroert de tin en de low whistle.

- Ger Cloosterman: (postbode en Edammer-par-excellence) speelt accordeon, tin whistles, low whistle en bodhrán sinds 1980, en maakte deel uit van de volgende de bandjes (dit is voor de liefhebbers): Emerald, Coracle en Mullen's Men. Speelde mee op de 2e cd van de band "Kilshannig" en maakt tot op heden ook deel uit van "The O'Branons", een 4-koppig gezelschap dat regelmatig het Ierse restaurant "The Irish Cottage" te Nieuwe Niedorp onveilig maakt.
 
Voor de gelegenheid bij "Ans en Piet"wordt de formatie versterkt met:

 

- Dick Niekus uit Zwaag: fiddler en concertina-speler, vroeger bekend van ondermeer de formatie "Unicorn", momenteel verbonden aan de formatie "Fanach" uit Haarlem en omstreken;

- Geert Titsing uit Monnickendam: fiddler, ooit lid van de formatie "Kilshannig", bijna 40 jaar geleden begonnen als Balkanmuziekviolist (hij speelt nog geregeld de sterren van de hemel met zijn formatie "Balaton"), ook betrokken bij bovengenoemde "O'Branons", samen met uillean-pipes(Ierse doedelzak)-speelster Loes Bakker uit Den Helder.
~~~~~~~~~~~~~~~~~