JOHAN KRUIZINGA

 

Johan Kruizinga speelt al enige jaren samen met contrabassist Fred Snel met veel sucses op verschillende gelegenheden met  een repetoire van Engelstalig tot Chansons.

Zijn grote liefde waardoor hij de muziek is ingegaan kan hij echter niet kwijt op deze gelegenheden.

Na het horen van Hourglass van James Taylor nam hij de beslissing om zijn baan op te zeggen en de muziek in te gaan met uiteraard  ook nummers van James Taylor.

Hij kwam erachter dat als je je brood met muziek wil verdienen je iets bekendere nummers moet spelen hetgeen hij ook ging doen.

De liefde voor het singer songwriter repetoire werd echter alleen maar groter en nadat hij op een feest met een groep Amerikanen had gespeeld die laaiend enthousiast waren over zijn James Taylor vertolkingen (ook door zijn stem) heeft hij besloten om naast zijn andere muzikale activiteiten  zich meer te gaan richten op dit soort repetoire.

Zijn Stem houd het midden tussen James Taylor en John Denver en is door het vele optreden dik in orde , en in zijn spel is hij overduidelijk door James Taylor be´nvloed , maar ook door jeugdheld JJ Cale.

Voor 26 maart heeft hij een programma in elkaar gezet (zoals dat heet) van een aantal nummers van James Taylor ,Alison Krauss ,John Denver , en Crowded House en hoopt dat de mensen zullen genieten van zijn optreden.