herrie met de sint
Herman Erbé groeide op als kind van jeugdherbergouders en maakt muziek sinds zijn kindertijd. Toen hij 17 was begon hij met optreden voor een groter publiek, en raakte al snel bekend door talentenshows te winnen met zelfgeschreven liedjes.
In 1975 verscheen zijn eerste solo LP, "De Potsenmaker". Van 1982 tot 1996 vormde hij samen met Joseph Custers het duo "Circus Custers". Hij schreef diverse (kinder)theaterprogramma's, en werkte mee aan TV programma's. Hoogtepunt was de Edison in 1992 voor Nederlandstalige liedjes, die opvallen door verfrissend taalgebruik.... waarin problemen van kinderen op een volwassen manier zijn beschreven... Vanaf 1997 ging hij verder zonder Joseph. Solo, maar al snel ook samen met anderen. Hij speelde jug bij de Volendamse formatie Ugly Duckling, met Hakim maakte hij een theaterprogramma voor kinderen, met Johan Hoogeboom een cabaretprogramma voor volwassenen. Met zijn band Herrie maakt hij muziektheater voor kinderen. De liedjes verschenen op een CD met als titel: Herrie met de Sint.
De band werkte in 2003 mee aan het VPRO TV programma Groeten uit Nederland.
Herman werkt aan een nieuwe CD en nog regelmatig op. Solo, als duo met Bert Koster onder de naam Circus Koster, en in allerlei samenstellingen met andere muzikanten samen.

Herman schrijft ook op verzoek. In november 2007 werd een mini CD uitgebracht met een lied geschreven ter ere van het 60 jarig bestaan van de Hervormde Internaten voor Schippersjeugd.

foto: Co de Kruijff
publiciteitsfoto voorstelling Herrie met de Sint